SunOne

Bangkok, Thailand
2009

Located among a low-rise residential neighborhood, a new location for a software developer–SUNONE presents designers with a great challenge dealing with quality of living for existing residence and working condition for the new comer. In order to preserve serenity of an area, respect privacy for each residence and simultaneously create pleasing working environment for staffs, pattern of horizontal screening was introduced to the project. Not only does it create visual barrier between inside and outside; allowing no direct sight from inside to surrounding residence, but does it serve as light filter generating array of light quality for interior space.

The main feature of an interior space is the design of interior screen that scattered throughout space. While exterior screen reflects technological character of company’s field of business, interior screen, on the opposite, directly reflects adventurous personality of the owner and staffs. Industrial material like colorful PVC strip curtain has been incorporated through the building to reflect energy and liveliness of these extreme-sport lovers. Besides operating as space divider and enclosure, this screen, with its transparency property, also functions as an indicator of an area’s privacy level. By using PVC strip curtains, openness and transparency of office space are maintained.